Sirup od piva i smeđeg šećera za iskašljavanje šlajma iz grla - Tinkture i melemi
Kašalj

Sirup od piva i smeđeg šećera za iskašljavanje šlajma iz grla

U veću činiju sipati 150 g smeđeg šećera i zagrevati na umerenoj temperaturi dok se ne otopi i dobije karamel boja, a zatim dodati 5 decilitara piva i kuvati 20 minuta dok se ne dobije sirup gustine malo ređe od meda. Skloniti šerpu sa šporeta i ostaviti poklopljeno da se ohladi, a zatim sirup za izbacivanje šlajma presuti u odgovarajuću staklenu teglu i čuvati u frižideru. Uzimajte po supenu kašiku pre najvažnijih obroka tri puta tokom dana.

Ukoliko vas muči šlajm u grlu i plućima, fitoterapeuti preporučuju napitke na bazi lekovitog bilja koji podstiču izbacivanje šlajma i ublažavaju uporni kašalj. Za eliminisanje gustog i nagomilanog sekreta fitoterapeuti preporučuju napitke na bazi korena belog sleza, žalfije, lovora i crne rotkve.

Evo i prvog načina kako izbaciti šlajm iz grla uz pomoć belog sleza:

Preliti kašiku usitnjenog korena belog sleza sa 2 dl hladne vode i ostaviti poklopljeno da odstoji 6 do 8 sati, a zatim procediti i piti u manjim gutljajima. Ovako pripremljen čaj za iskašljavanje šlajma, pijte do dva puta dnevno i to bez šećera i rezultati neće izostati..

Podeli ovaj tekst

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email